Rövid beszámoló a dél-kóreai alkotótáborról:

A Dél-Kórea-i alkotótábor, melyet a YATOO természetművészeti alkotócsoport szervezett, egy egyhónapos időszakot ölelt fel. Itt nagy hangsúly került arra, hogy nagyvolumenű alkotások szülessenek. Az élmény az indiaihoz képest teljesen más. Míg Indiában az emberi kapcsolatokra és élményekre fektetődött a hangsúly , addig a precizitás, szervezettség, pontosság és kemény munka jellemezte a Dél-Kóreában töltött időt.
Az alkotótábor helyszíne a Gongju város szomszédságában lévő Yatoo nature art park. Ez a park a Geumgang folyó partján, az erdő közepén fekszik, az ide látogatók különféle természetművészeti (és nem csak) installációt csodálhatnak meg. Sokesetben az alkotások témája a Geumgang folyóhoz kötődő legendából ihletődik. A legenda egy tündérről/nőstény medvéről szól aki beleszeret egy favágóba és rabul ejti azt, a barlangjába zárva. A történet a a reménytelen és viszonzatlan szerelemről szól és a nősténymedve és bocsainak szomorú halálával végződik (a favágót követik amikor örökre elmerülnek a Geumgang folyóban).
Nagyon sok hasonlóságot véltem felfedezni a kóreai és magyar kultúrában. A legendákban megjelenő állatkultusz, az idősek tisztelete, a társadalmi rend, hierarhia sok esetben a székelyföldi, magyar hagyományokra emlékeztet. Az ételek ízvilága, a megnevezések is hasonlóak ( akárcsak a magyar nyelvben itt is hasonló a névszerkezet; első a családnév azt követi a személynév) és folytathatnánk a sort.