Csoma-napok 2011 -Jelképeink

A városi képtárban ez alkalomból megnyílt képzőművészeti tárlat a Jelképeink címet kapta – nem véletlenül. Hiszen amint Borbáth Erika, a budapesti Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus igazgatója fogalmazott, e kifejezés egybeírásával keletkező jelkép szavunk olyan jelbeszédre utal, melyet elsősorban csak a közös kultúrában élők tudnak azonos módon értelmezni.
****
A Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési egyesület 2011-ben a JEL-KÉPEINK
témával rendezi meg soron levő CSOMA-KIÁLLíTÁSÁT, mely az egyesület fennállásának 21. évét a Kőrösi Csoma Sándor Napok rendezvénysorozat részeként ünnepélyes keretek között nyitja meg a kovásznai, Városi Keptárban 2011. április 14-én, csütörtökön 18 órától. Ez alkalommal a tiszteletbeli meghívottak: Benedek József és Laborcz Flora szobrászművészek Budapestről.
A 2011-es kiállítás anyagát értékeli és a munkákról beszél Vargha Mihály - szobrász, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója, a rendezvény mindenkori védnöke és szervezője Gazda Jozsef – nyugdijazott tanár és az egyesület elnöke. A beérkezett közel 140 alkotást zsűrizte és rendezte Deák Barna és Deák M. Ria képzőművészek, a katalógus előszavát jegyezte Dr. Bálint Ágnes – művészettörténész, a plakátot a meghivottak akotásaival kiegészítve Vetró B. Sebestyén András grafikus készítette, a házigazda szerepét pedig Konnáth Rita képtáros, a kovásznai városi galéria alkalmazottja tölti be.