Un fost tehnician electronist, pasionat de teoria și practica fotografică încă din 1971, expune la Muzeul de Artă din Cluj

Născut în data de 27 februarie 1949 la Cluj-Napoca, Horváth László, de profesie tehnician electronist, a fost pasionat de teoria și practica fotografică încă din 1971, când a primit primul aparat de fotografiat.

A expus în expoziții colective realizate la Centrul de Cultură „Liviu Rebreanu" - Aiud (Festivalul Inter-Art), Festivalul Varadium - Oradea, Bastionul Croitorilor - Cluj-Napoca, Galeria Kolozsvar Tarsasag și Consulatul Maghiar din Cluj-Napoca. Perseverent, de-a lungul anilor și-a îmbunătățit continuu nivelul stăpânirii acestei arte, la nivel tehnic și aplicativ. În calitate de colaborator al publicațiilor Igazsag, Szabadsag, Kronika ș.a. a fost un observator și documentarist atent, cu aparatul de fotografiat, al evenimentelor sportive, culturale, ale vieții urbane. De peste două decenii este un cronicar vizual al vieții artistice clujene.

În perioada 2 martie - 20 martie 2016, clujenii vor avea ocazia să viziteze expoziția individuală a fotografului clujean, intitulată „Vernisaje / Megnyitok", la Muzeul de Artă. Evenimentul reunește fotografii în care Horváth László a surprins momente de la vernisajele unor expoziții, atât la muzeu, cât și în spațiul altor galerii de artă clujene.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 2 martie 2016, la ora 18:00, în sălile de expoziții temporare (etaj) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului. Din partea muzeului va fi gazdă Florin Gherasim, muzeograf, curatorul expoziției. De asemenea, invitat la deschidere este Farkas Gyorgy, artist fotograf.


http://ziuadecj.realitatea.net/cultura/un-fost-tehnician-electronist-pasionat-de-teoria-si-practica-...