Aki az időt is képes ráncba szedni

 
2018. november 09.
11.59

Megnylt Forr gnes killtsa
Megnyílt Forró Ágnes kiállítása
Forró Ágnes olyan művész, „aki az időt is képes ráncba szedni, aki megállítja és öröklétbe menekíti a mozgó világot, a pillanatnyi állapotot, a múltat is jelentő mát”, hangsúlyozta méltatásában Németh Júlia műkritikus Forró Ágnes Imágó című kiállításának megnyitóján. A képzőművész pasztelljeiből a Szent Mihály plébánia Szentegyház utcai galériájában nyílt tárlat szerdán délután.

Forró Ágnes 1986-ban végzett a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Egyetem kerámia szakán, tagja a Romániai Képzőművészek Országos Szövetségének, a Barabás Miklós Céhnek, valamint a CERART-nak.

„A tematika kerámiában, pasztellben egyaránt a feltartoztathatatlan idő függvényében alakult”, jegyezte meg Németh Júlia, hozzáfűzve, akárcsak formavilága, Forró Ágnes „színei is fölöttébb karakteresek s pillanatnyi lelkiállapotának megfelelően váltanak a könnyedebb, világosabb, sárgás-barnás árnyalatokból a sötéten haragos kékek, zöldek világába.”

Forró Ágnes tárlata december 5-ig látogatható a Szent Mihály plébánia Szentegyház utcai kiállítótermében (Szentegyház/I. Maniu utca 4. szám), hétfőtől csütörtökig 12-16, pénteken 10-12 óra között.


Köllő Katalin