Vallomások

Csillag István vallomásai


Csillag Istvn alkotsait a Korunk Galriban tekinthetik meg az rdekldk
Csillag István alkotásait a Korunk Galériában tekinthetik meg az érdeklődők
Vallomások címmel Csillag István grafikusművész munkáiból nyílt kiállítás szombaton délután a Korunk Galériában. A galériának helyet adó Brassai utcai Unitárius Egyház Tanácstermében – feltehetőleg a szokásos, péntek déli időpont megváltoztatása miatt – kevés érdeklődő gyűlt össze, a csíkszeredai művész munkáit azonban mindenképpen érdemes megtekinteni.

– Csillag Istvánt elsősorban kortárs irodalmi képeskönyvek illusztrátoraként ismerheti a kolozsvári közönség. A Pallas-Akadémia Könyvkiadó gondozásában megjelent képeskönyvsorozatban többek között Kányádi Sándor, Sütő András, Kovács András Ferenc meséit illusztrálta. Egyik legnépszerűbb illusztrált kötete a Búbocska, Orbán János Dénes ördögregénye. Meseillusztrációival és grafikáival tavaly a Bulgakov Galériában mutatkozott be a kolozsvári közönségnek. A Korunk Galéria tárlatának középpontjában az a grafikai anyag áll, amely talán kevéssé volt ismert Kolozsváron – mondta a megnyitón Zakariás Ágota.

A méltató a képek kapcsán egy szempontra, az intermediális, kép és nyelv összjátékára építő alkotásmódra hívta fel a figyelmet. – Csillag István mindig hangsúlyozza, hogy számára meseillusztrációi és más tárgyú grafikai munkái egyenrangúak, egyik sincs a másiknak alárendelve, különböző technikával készített vallásos tárgyú grafikáit nem tartja fontosabbnak meseillusztrációinál – hangsúlyozta Zakariás Ágota.


http://szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPArticleScreen.vm/id/25796